Kanepiseemnetega karask

Mõnus veidi krõmpsuv küpsetis, mis sobib toidu kõrvale või vahepalana näksimiseks. Tegemist on Angelica Udeküll kohandatud retseptiga, kus veidi suurem kogus kohupiima teeb karaski eriti mahlaseks!
Koostisosad
4
portsjonit
200
g
kohupiim
250
ml
piim
1
tk
muna
1
tl
sool
1
spl
suhkur
50
g
või
250
ml
odrajahu
Odrajahu (öko) - 700g
2,30 €
100
ml
nisujahu
Täistera nisujahu püül (öko) - 700g
2,30 €
0.5
tl
söögisooda
100
g
kanepiseemned
Kanepiseemned (öko) - 250g
4,50 €
Valmistamise juhised
- Klopi muna suhkruga kergelt vahtu
- Sega juurde kohupiim ja seejärel toasoe piim
- Sulata või ja lisa ka see kohupiimamassi hulka
- Sega omavahel kuivained ja lisa taigna hulka. Suhkru asemel võid lisada ka mett
- Aseta taigen kandilisse keeksivormi ja küpseta 40 minutit 180 kraadi juures
- Ahjust välja võttes kata karask rätikuga, aga ära mässi seda liiga tihedalt ümber. Liiga tihedalt kaetuna võib karask n-ö ära vettida
Kommenteerimiseks palun logi sisse või registreeru.